CATEGORII

ULEIUL DE COCOS

Data: 29 Noiembrie 2015

Uleiul de cocos este un ulei vegetal alimentar natural, un ulei care este extras din pulpa nucii de cocos. Beneficiile sale sunt numeroase pentru sanatate. Este un ulei celebru pentru proprietatile sale asupra sistemului imunitar si asupra organismului.

 

Uleiul de cocos este cunoscut si datorita faptului ca favorizeaza actiunea substantelor naturale care sunt responsabile cu apararea organismului nostru. Din aceste motive, acest ulei de nuca de cocos este unul din rarele alimente care se poate clasa in categoria super alimentelor.

 

Efectele sale cosmetice

 

Poti folsi uleiul de cocos pentru par. Pe post de masca se poate folosi pentru a diminua caderea parului si pentru a intretine frumusetea si sanatata sa.  

Cel mai adesea se foloseste si in frabricarea unor sampoane. Uleiul de cocos penetreaza in profunzime parul si il repara. Se poate folosi ca masca dar si ca produs fara clatire. Este ideal pentru parul uscat si casant.

  

Pentru pielea uscata si sensibila

 

Uleiul de cocos este foarte hidratant pentru pielea uscata si sensibila. Recunoscut deci pentru puterile sale hidratante, uleiul cocos, plin de acizi grasi cu niste virturi antioxidante, anti-inflamatorii si reparatoare se poate aplica pe conturul ochilor sau se poate adauga in crema ta hidratanta. Trebuie insa folosit cu moderatie pentru pielea grasa sau acneica. Este ideal si pentru purificarea venelor capilare.

 

Pe corp il poti aplica cu generozitate pe zonele mai aspre ale corpului sau pe cele foarte uscate- calcaie, coate, genunchi, etc.

 

Sub 20 de grade, uleiul de cocos se poate solidifica si poate deveni un super balsam pentru buze, natural si foarte moale.

 

Stiai ca :

Uleiul de cocos se poate folosi si pentru a albi dintii? 

Foloseste-le dupa ce te-ai spalat pe dinti pentru a te bucura de proprietatile sale de albire si anti-bacteriene. 

Uleiul de cocos este si un demachiant perfect

Calmeaza si psoriazisul sau eczemele.

 

Beneficii pentru sanatate

  

Este cel mai bogat ulei in acid lauric. Este deci un puternic antifungic si antibacterian. Este foarte eficient contra bacteriilor sau infectiilor, micozelor… Intareste foarte bine si sistemul imunitar.

 

Bogatia sa in minerale il face sa fie interesant si pentru dinti, oase sau echilibrul sangelui in general.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu

Cod de securitate
  • Nici un comentariu pănă acum

ARTICOLE BLOG

Sus
Cumpara inteligent! Compara orice, oricand, oriunde!