Creează cont Tel: 0724 624 758

Uleiul de masline - Utilizari nebanuite in sanatate

Data: 31 Ianuarie 2016

 

Folosit foarte des in prepararea alimentelor sau ca un compus pentru unele produse cosmetice, uleiul de masline ne ajuta cu beneficiile sale de foarte multa vreme deja.

Uleiul de masline este acel ulei cu o dulceata, cu o mireasma discreta, cu o multime de beneficii care fara sa ne dam seama ne inconjoara cu bunatatea sa.

 

Uleiul de masline pentru gatit 

 

Beneficiile uleiului de masline virgin se datoreaza prezentei Vitaminei E, polifenolilor, a putinilor acizi grasi saturati si polinesaturati, dar si a unei cantitati mari de acid oleic, acizi grasi monosaturati. Din aceste motive este unul din cele mai bune pentru santate. Te ajuta si sa gatesti extrem de sanatos.

 

Uleiul de masline ne apara organismul

 

Substantele continute de polifenoli contribuie la protectia lipidelor din sange in fata problemelor cauzate de oxidanti. Acestea iti permit si sa te aperi contra radicalilor liberi care agrseaza celulele. Consumand deci un ulei de masline bogat in polifenoli, poti mari nivelul de colesterol bun.

 

Nivelul ridicat de vitamina E contribuie si la protectia celulelor. Poate preveni si osteoporoza, bolile cardiovasculare si poate sa combata si diabetul.

 

Pe de alta parte, uleiul de masline ajuta si la combatera unor anumite tipuri de cancer. Poate mari chiar si capacitatea de aparare a organismului. Riscurile de patologii ale unor boli sunt astfel diminuate.

 

Beneficiile uleiului de masline asupra pielii.

 

 Beneficiile uleiului de masline nu sunt doar unele culinare. Virtutile sale hidratante si protectoare nu mai trebuie sa fie demonstrate. Se poate folosi pentru fata si pentru corp. Este un ingredient « must have » pentru infrumusetare datorita polifenolilor si vitaminei E pe care le contine.

-        uleiul de masline este ideal pentru pielea grasa deoarece acidul oleic deshidrateaza si hraneste in acelasi timp pielea. Este ideal insa si pentru pielea uscata.

-        uleiul de masline are grija si de frumusetea parului tau, a mainilor dar si a albului dintilor. Poti aplica iarna ulei de masline pe buze fara probleme.

 

Foloseste Uleiul de masline pentru reglarea tranzitului

 

 

Poti bea o lingurita de ulei de masline in fiecare dimineata mai ales toamna sau iarna cand tranzitul este mai complicat, tenul tern si organismul obosit sau incetinit de unele excese. 

Pentru a proteja peretii intestinali, pentru a favoriza mineralizarea si buna dezvoltare a oaselor, uleiul de masline este un excelent tratament. 

 

 

 

-

 

-

         
 

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu

Cod de securitate
  • Nici un comentariu pănă acum

ARTICOLE BLOG

Sus